Porcul Bazna

O tara de nebuni. Aveam porcul bazna care are calitati gustativeale carnii incomparabil mai bune decat al raselor de carne exemplific; perselarea marmorarea fragezimea gustul culoarea miros aspect etc momentan multe din aceste calitati nu mai conteaza normal …? totul este pur comercial ex: un porc cu slanina de 8mm si 120 kg este mult mai rentabil pt abator ? decit un porc cu slanina de 30 mm daca presupunem ca porci au 75 kg fiecare in carcasa dupa sacrificare acela care are mai putina slanina renteaza pt abator sau la piata comparativ cu celalalt chiar daca calitatile carnii sunt superioare la cel cu grasime problema este ce face abatorul cu grasimea slanina de la acest rationament pleaca toate legile care clasifica carnea de porc mai ales in comunitatea eur daca lasau porcii din gospodarii sa se sacrifice in abatoarele din tara nu se mai vindeau produsele din carne si carnea adusa din import si asa ar fii supravietuit cate 2 -3 abatoare mici care valorificau porci din gospodarii aproape in fiecare orasel si chiar in unele comune dar i-au obligat pe toti sa respecte legislatia europeana chiar daca aveai un abator mic si deserveai o comuna si satele din jur trebuia sa aduci abatorul la standarde europene, adica incaperi multe sa fie flux, instalatii si alta tehnologie care treceau de 100000 - 1 milion euro sau pe aproape, iar tu vindeai tot la comuna respectiva marfa oare iti scoteai vreodata investitia in Germania poti sa ai 2 incaperi si sa vinzi doar pe o raza de 30 km chiar daca nu ai standarde euro asa ne-au facut sa nu mai tinem porci locali care au alta calitate a carnii cand erau abatoarele mici acum 12 ani primeau acelasi pret pe kg ca si porcul de carne si porcul local de grasime ? si se descurcau foarte bine cei cu abatoarele. In sua se cauta acum porcul cu slanina mai mare este mai bine platit decat cel fara grasime au ajuns la concluzia asta dupa ce au vazut ca se consuma tot mai putina carne de porc in defavoarea carnii de vita si oaie care acolo se cresc mai mult la pasune in mediu natural si au calitati gustative bune fata de porc care se creste in mediu artificializat.

2

Etichete:

1 comentariu

26
Mar

Va multumesc pentru

Va multumesc pentru informatiile din site. Imi sunt foarte utile, eu sunt profesor si, la clasa a X-a, exista un capitol numit Agricultura.Ma ajutati sa-i informez in legatura cu problematica agriculturii romanesti, desi programa nu se refera la asta.Multumesc. O zi buna!

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
Trimite
Image CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea de mai sus.
© Porci-Bazna.ro
autentificare siweb